Кремль оцінив перспективи зустрічі «нормандської четвірки»

Читать на русском
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що дата саміту нормандської четвірки не визначена.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що дата саміту «нормандської четвірки» не визначена.

Як пише «Слово і Діло», про це Пєсков заявив коментуючи слова президента Франції Еммануеля Макрона про те, що саміт нормандської четвірки може відбутися в найближчі тижні.

Нормандський формат + США: чому Франція протиФранція виступила проти розширення Нормандського формату. 19 серпня Макрон прийме Путіна в своїй резиденції.

«Поки ніякої дати не фігурує … є певні терміни проведення зустрічей експертів, зустрічей помічників президентів, ось там і буде йти на експертному рівні підготовка», — цитує Пєскова Інтерфакс-Україна.

За словами Пєскова, помічники президентів повинні провести зустрічі «в осяжній перспективі».

Як зазначив Пєсков, саміту передуватиме серйозна робота на експертному рівні, «щоб не проводити зустріч заради зустрічі».

Він також заявив, що ніякої конкретики щодо можливої зустрічі Путіна з президентом України Володимиром Зеленським поки немає.

«Тут більше питань, ніж відповідей. Поки ніяких позначок немає щодо можливої зустрічі з президентом Зеленським», — сказав Пєсков.

19 серпня у Франції Макрон провів зустріч з Путіним. Україна і агресія Росії стали однією з головних тем зустрічі очільників держав.

Нормандська четвірка, або Нормандський формат — дипломатична група високопоставлених представників чотирьох країн (України, Німеччини, Франції та Росії). Її метою є стабілізація ситуації на Донбасі і виконання Мінських угод. Зустрічі проводяться як на рівні очільників МЗС, так і на рівні глав держав.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: