Франція проти розширення нормандського формату

Читать на русском
Франція поки що не розглядає питання про можливість розширення нормандського формату за рахунок Сполучених Штатів Америки.

Франція поки що не розглядає питання про можливість розширення нормандського формату за рахунок Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Франції, пише «Слово і Діло».

Загострення на Донбасі: чи збере Зеленський нормандську зустрічПісля загибелі 4 українських воїнів на Донбасі президент України звернувся до лідерів країн Франції та Німеччини із закликом якомога швидше зібрати нормандську зустріч.

За словами представника відомства, питання модифікації нормандського формату не стоїть на порядку денному.

«Франція повністю підтримує врегулювання конфлікту і виконання мінських домовленостей, зокрема в рамках нормандського формату, в якому вона бере активну участь. Франція і Німеччина підтримують регулярний діалог і тісні консультації зі спеціальним представником США по Україні послом Куртом Волкером», - уточнили в міністерстві.

Нагадаємо, на Донбасі загинули чотири бійці ЗСУ. З 00.45 протягом майже години сепаратисти застосовували озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю біля села Богданівка Донецької області.

Пізніше президент України Володимир Зеленський закликав лідерів країн-учасниць нормандського формату зібратися для відновлення переговорів щодо ситуації на Донбасі.

Раніше в Держдепі прокоментували розширення Нормандського формату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: