Безсмертний розповів, коли чекати на зустріч «нормандської четвірки»

Читать на русском
До вересня зустрічі в Нормандському форматі чекати не варто, заявив представник України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний.

До вересня зустрічі в Нормандському форматі чекати не варто.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний у коментарі РБК-Україна.

Причина в тому, що ще не призначили новий склад уряду та голову МЗС.

«Річ у тім, що зустріч лідерів – це фінальний момент. Для того, щоб вона відбулася, потрібно провести зустріч на рівні політичних директорів, міністрів закордонних справ, лідерів урядів. У кожного з них є своя функція в цьому процесі», – заявив Безсмертний.

Крім цього, депутат від «Слуги народу» й кандидат на посаду голови парламентського комітету в закордонних справах Богдан Яременко говорить, що питання дати впирається в реалізацію двох протилежних підходів.

За його словами, навіть якщо найближчим часом зустріч у Нормандському форматі відбудеться, вона навряд чи відзначиться особливим успіхом порівняно з усіма попередніми.

«Підхід Зеленського в намірі досягти прогресу в переговорах і підхід Путіна, який не розуміє, навіщо йому цей прогрес, але змушений реагувати. Це дипломатичне перетягування канатів може тривати ще певний час», – зазначає дипломат.

Раніше Роман Безсмертний заявив, що після загибелі українських військових у Павлополі на Донбасі 6 серпня Україна мала призупинити роботу в Мінському процесі до зустрічі в Нормандському форматі.

Нагадаємо, 9 липня президент Володимир Зеленський змінив представника в політичній підгрупі на Мінськіх переговорах. Ним став Роман Безсмертний, який замінив на цій посаді Олександра Моцика.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: