Німеччина готова активізувати переговори в Нормандському форматі

Читать на русском
Уряд Федеративної Республіки Німеччина підтвердив готовність до активізації нормандського переговорного процесу.

Уряд Федеративної Республіки Німеччина підтвердив готовність до активізації нормандського переговорного процесу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення посла України в Німеччині Андрія Мельника Twitter.

Він також зазначив, що Німеччина висловила стурбованість у зв'язку з трагічною смертю чотирьох українських військових під Павлополем.

«Федеральний уряд Німеччини висловило стурбованість у зв'язку з трагічною смертю чотирьох військових в результаті обстрілу під Павлополем і підтвердив готовність до активізації нормандського переговорного процесу», – повідомив посол України.

Нагадаємо, під час телефонної розмови президенти України та Російської Федерації Володимир Зеленський і Володимир Путін погодили нормандську зустріч, на якій будуть підписані нові документи.

Крім того, Зеленський анонсував переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Зеленський підкреслював, що хоче провести зустріч у Нормандському форматі найближчим часом.

Відзначимо, 6 серпня в результаті обстрілу бойовиків загинули 4 українських військовослужбовців. У відповідь на це президент України закликав лідерів країн-учасниць Нормандського формату зібратися для відновлення переговорів щодо ситуації на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: