У Держдепі прокоментували розширення Нормандського формату

Читать на русском
Заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент заявив, що для розширення Нормандського формату необхідна згода всіх учасників переговорів.

Заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент заявив, що для розширення Нормандського формату необхідна згода всіх учасників переговорів.

Про це повідомляє «Голос Америки», пише «Слово і Діло».

Нормандський формат: як реанімувати та посилити позиції УкраїниРазумков розглядає можливість підключення до переговорів у Нормандському форматі Великої Британії та США.

«Україна має всі права шукати партнерів для вирішення одного з найбільших конфліктів сучасної Європи. Щодо Нормандського формату з чотирьох країн, то США висловили бажання брати участь у вирішенні конфлікту на Донбасі. Зараз ці зусилля очолює призначений для проведення переговорів спеціальний представник Курт Волкер. Потрібна домовленість усіх сторін для створення будь-якого нового формату», – заявив Кент.

Він зазначив також, що Росія має взяти на себе відповідальність за дотримання перемир'я на лінії розмежування.

Нагадаємо, що 8 липня президент України Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести прямі переговори в Мінську за участю президента США Дональда Трампа, прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона, канцлера ФРН Ангели Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: