Фірма-фігурант просить Холодницького забрати в НАБУ справу «Укрнафти»

Читать на русском
Компанія, що фігурує у справі нанесення збитків найбільшій нафтовидобувній компанії України, звернулася до головного антикорупційного прокурора з клопотанням.

Компанія «Котлас», договори з якою визнали через суд недійсними на суму 2,94 млрд грн у межах кримінального провадження про нанесення збитків ПАТ «Укрнафта», подала до керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького клопотання про те, щоб забрати цю справу у детективів Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду міста Києві від 9 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, як вказується в документі, Холодницький клопотання компанії не розглянув і тому фірма «Котлас» подала скаргу не бездіяльність керівника САП. Зазначається, що клопотання було подане 4 липня. Однак скаргу на бездіяльність Холодницького компанія подала до Печерського райсуд Києва, у той час як орган досудового розслідування (НАБУ) перебуває у межах іншої територіальної юрисдикції, а саме Солом'янського райсуду. Тому суд скаргу повернув.

Нагадаємо, Верховний суд залишив анульованими договору «Укрнафти» з фірмою «Котлас». Втім компанія вирішила подати заяву про перегляд рішення про визнання недійсними договорів, оскільки апеляційний суд, який ухвалив про це рішення, був ліквідований. Нещодавно суд відвів детектива НАБУ від справи «Укрнафти».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: