Верховний суд підтримав НАБУ в справі проти «Укрнафти»

Читать на русском
Позовна заява НАБУ ґрунтувалася на матеріалах кримінального провадження, розслідування в якому здійснюють детективи Національного бюро із серпня 2016 року.

Касаційний господарський суд у складі Верховного суду підтримав правову позицію НАБУ щодо наявності підстав для визнання недійсними 60 договорів купівлі-продажу нафтопродуктів, укладених між ПАТ «Укрнафта» та ТОВ «Котлас» на загальну суму 2,94 млрд грн.

Зокрема, ВС залишив без змін постанову суду апеляційної інстанції в справі за позовом НАБУ до ПАТ «Укрнафта» та ТОВ «Котлас» про визнання недійсними зазначених договорів. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт НАБУ.

«Відтак, ПАТ «Укрнафта» (50%+1 акція належать НАК «Нафтогаз України», яка, своєю чергою, повністю належить державі) отримала законні підстави для стягнення 2,94 мільярда гривень із метою відшкодування заподіяної шкоди», – повідомили в Бюро.

Позовна заява НАБУ ґрунтувалася на матеріалах кримінального провадження, розслідування в якому здійснюють детективи Національного бюро із серпня 2016 року. В межах цієї справи досліджуються факти можливого зловживання службовим становищем посадовцями ПАТ «Укрнафта» та низки комерційних компаній із метою заволодіння сирою нафтою на загальну суму понад 7,7 млрд грн.

Нагадаємо, суд визнав недійсними договори між «Укрнафтою» та «Котласом» майже на три мільярди гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: