«Укрнафта» подала касацію на тимчасовий доступ до документів для НАБУ

Читать на русском
Адвокат української держкомпанії намагався в Верховному суді оскаржити тимчасовий доступ до документів, наданий детективам.

Адвокат ПАТ «Укрнафта» подав касацію на відмову суду відкривати провадження за їх скаргою на надання детективам Національного антикорупційного бюро тимчасового доступу до документів компанії.

Вивчивши скаргу касаційної кримінальний суд відмовив у відкритті провадження, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановили судді, Солом'янський районний суд міста Києва надав детективам НАБУ тимчасовий доступ до документів ПАТ «Укрнафта». Йдеться про укладені договори із ТОВ «Ріаліз Ойл»; картки взаєморозрахунків між компаніями; первинних бухгалтерських документів, на підставі яких формувався і розформовувався резерв сумнівних боргів щодо контрагенту ТОВ «Ріаліз Ойл»; первинних бухгалтерських документів щодо списання дебіторської заборгованості за договорами, укладеними між ПАТ «Укрнафта» і ТОВ «Ріаліз Ойл»; протоколів засідань наглядової ради «Укрнафти», на яких ухвалювалися рішення щодо договорів із ТОВ «Ріаліз Ойл» та інших документів.

Своєю чергою «Укрнафта» подала апеляцію на це рішення. Однак Київський апеляційний суд відмовив у відкритті провадження. Після чого адвокат компанії подав касацію. Втім Верховний суд також відмовив у відкритті провадження.

Нагадаємо, суд погодився з НАБУ, що «Укрнафта» не мала права поставляти нафту без передоплати. Раніше адвокат намагалася оскаржити арешт речей у справі «Укрнафти».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: