Зеленський і Нетаньягу вшанували пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру

Читать на русском
Зеленський і прем’єр-міністр Держави Ізраїль Біньямін Нетаньягу разом з дружиною Сарою вшанували пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру.

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Держави Ізраїль Біньямін Нетаньягу разом з дружиною Сарою вшанували пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує прес-служба президента.

Зеленський закликав Нетаньягу визнати Голодомор геноцидом українського народуПрезидент Зеленський на зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу закликав визнати Голодомор 1932-33 років актом геноциду українського народу.

Зеленський нагадав, що 78 років тому німецькі окупаційні війська почали масові розстріли в урочищі Бабин Яр.

Він запевненив, що український народ завжди пам’ятатиме про ці злочини проти людства й не забуде, до чого призводить ксенофобія та расизм.

«Пам'ять про жертв має слугувати попередженням про те, що ідеологія нетерпимості та насильства відбирає найдорожче та найцінніше – людське життя. Сьогодні тут, у Бабиному Яру, ми закликаємо міжнародне співтовариство об’єднати зусилля, щоб не допустити будь-яких проявів антисемітизму та нетерпимості на расовому чи національному ґрунті. Україна разом з усім цивілізованим світом демонструє єдність і стоїть на сторожі гуманізму, толерантності, свободи та демократії», – резюмував президент.

Біньямін Нетаньягу висловив вдячність президенту та уряду України за збереження пам’яті жертв Голокосту.

Нагадаємо, Нетаньягу перебуває з візитом в Україні.

Офіційний візит розпочався з церемонії зустрічі ізраїльського лідера президентом України Володимиром Зеленським біля Маріїнського палацу.

Завтра Гройсман і Нетаньягу зустрінуться в Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: