Зеленський закликав Нетаньягу визнати Голодомор геноцидом українського народу

Читать на русском
Президент Зеленський на зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу закликав визнати Голодомор 1932-33 років актом геноциду українського народу.

Президент Зеленський на зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу закликав визнати Голодомор 1932-33 років актом геноциду українського народу.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Оприлюднили програму візиту Нетаньягу в УкраїнуУ Києві в понеділок, 19 серпня, відбудеться ряд заходів за участю президента України Володимира Зеленського і прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу.

Зеленський зазначив, що народи Ізраїлю та України мають давні тісні історичні зв'язки та спільно переживають трагедії новітньої епохи.

«Наші народи пережили всі трагедії новітньої історії – Голодомор і Голокост, Другу світову війну, тоталітарний радянський режим. Я звернувся до ізраїльської сторони із закликом визнати Голодомор актом геноциду українського народу», – сказав президент.

Також під час спільного брифінгу, сторони подякували одна одній за співпрацю та обговорили перспективи та напрямки майбутнього співробітництва.

Зокрема Нетаньягу подякував українській стороні за ратифікацію угоди про вільну торгівлю з Ізраїлем та висловив сподівання щодо її розширення.

Нагадаємо, вранці 19 серпня розпочався офіційний візит прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу в Україну.

Володимир Зеленський і Біньямін Нетаньягу після брифінгу спільно вшанують пам’ять жертв трагедії у Бабиному Яру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: