Україна та Ізраїль підписали низку двосторонніх угод

Читать на русском

Україна братиме до уваги досвід Ізраїлю у безпековій та оборонній сферах. Країни також підписали низку двосторонніх угод.

Україна братиме до уваги досвід Ізраїлю в безпековій та оборонній сферах.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив президент Володимир Зеленський за підсумками переговорів із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

Зеленський закликав Нетаньягу визнати Голодомор геноцидом українського народуПрезидент Зеленський на зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу закликав визнати Голодомор 1932-33 років актом геноциду українського народу.

За словами глави держави, питання війни та безпеки, на яких Ізраїль знається краще за інших, стали першими в порядку денному його переговорів із Біньяміном Нетаньягу.

Також Володимир Зеленський подякував ізраїльським партнерам за незмінну підтримку територіальної цілісності України та стійку позицію щодо війни на сході нашої держави й анексії Криму.

Крім того, Україна та Ізраїль, між якими запроваджено безвізовий режим, домовилися остаточно вирішити проблему масових відмов українським громадянам у перетині ізраїльського кордону.

Також Україна та Ізраїль домовилися розширити зону вільної торгівлі на сферу послуг.

У присутності президента України та прем'єр-міністра Ізраїлю відбулося підписання низки двосторонніх угод між Україною та Ізраїлем. Зокрема, був підписаний меморандум про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства і розвитку сільських територій Ізраїлю про співробітництво в галузі сільського господарства, угода між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти Ізраїлю про сприяння вивченню мови іврит у навчальних закладах України та вивчення української мови в навчальних закладах Ізраїлю.

Крім того, був підписаний меморандум про взаєморозуміння між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Ізраїльським патентним відомством Міністерства юстиції Ізраїлю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: