Справа НАЗК: Соломатіна виграла суд на бездіяльність ДБР

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив заяву колишнього посадовця Нацагентства на бездіяльність бюро розслідувань про не розгляд заяви про охорону.
Ганні Соломатіна

Суд задовольнив заяву колишньої керівниці департаменту фінансового контролю Національного агентства з питань запобігання корупції Ганна Соломатіна на бездіяльність Державного бюро розслідувань, яке полягала у не розгляді її заяви про надання охорони.

Таке рішення 19 серпня ухвалила слідча суддя Шевченківського районного суду міста Києва Олена Мєлєшак, повідомила журналісту «Слова і Діла» сама Соломатіна.

За її словами, вона 31 липня подала до Держбюро розслідувань заяву про застосування до неї заходів безпеки, оскільки 29 липня закінчився строк останнього такого заходу. Соломатіна додала, що ДБР її заяву не розглянуло і тому адвокат подав заяву не бездіяльність правоохоронців.

Як відомо, 14 листопада 2017 року Соломатіна на прес-конференції звинуватила НАЗК і Адміністрацію президента Петра Порошенка у фальсифікації результатів перевірок декларацій. За її словами, НАЗК за узгодженням з АП використовує перевірку декларацій для покривання лояльних чиновників і розправи над неугодними. Соломатіна також додала, що її особисто з двома колегами у вересні 2017 року викликав до АП так званий куратор з питань НАЗК і пропонував, щоб усі перевірки, проекти рішень щодо яких будуть винесені на засідання НАЗК, у першу чергу розглядалися в АПУ, а потім уже на засіданнях Нацагентства. Стало відомо, що йшлося про Олексія Горащенкова. Із заявою про вчинення злочину вона звернулася до НАБУ, яке порушило провадження.

Втім пізніше генеральний прокурор Юрій Луценко забрав у НАБУ цю справу і передав її до Служби безпеки України. Як з'ясувалося, про зміну підслідності у цій справі просила Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Пізніше цю справу передали з СБУ до ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: