Корупція в НАЗК: СБУ отримала доступ до телефонів голови Нацагентства та інших фігурантів

Читать на русском
Працівники української спецслужби отримали доступ до інформації з телефонів фігурантів справи про корупцію в Нацагентстві.
НАЗК и АПфото: «Слово і Діло»

Старший слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Служби безпеки України отримав тимчасовий доступ до інформації з мобільних телефонів чинної голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак і колишнього першого заступника керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента України Олексія Горащенкова.

Такі рішення ухвалив суддя Шевченкового районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання співробітника СБУ в рамках розслідування так званої справи про фальсифікації в НАЗК, що була порушена за заявою працівниці Агентства Ганни Соломатіної, повідомляє «Слово і Діло».

Крім доступу до телефонів Корчак і Горащенкова, СБУ також отримала доступ до інформації з мобільних телефонів ще чотирьох членів Нацагентства. За інформацією джерела «Слова і Діла», йдеться про колишнього члена НАЗК Руслана Радецького та троьх чинних працівників відомства – Олександра Скопича, Олександра Серьогіна та заступника керівника апарату Олександра Писаренка.

Як зазначається, слідчому СБУ надали доступ до наступної інформації: про з'єднання абонентів із зазначенням у них часу здійснення дзвінків, вхідних/вихідних SMS-повідомлень, інформацію про GPRS-трафік, із урахуванням нульових дзвінків, тривалості розмов, з посиланням на ретранслятор та прив'язку до базових станцій та їх адресу в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з'єднання, LAC, CELLID, ІМЕІ-номерів телефонів з якого та на який здійснювалися з'єднання, відомості щодо належності номеру конкретній особі (у випадку, якщо абонент є контрактним), номерів абонентів, з яких та на які здійснювалися дзвінки та SMS-повідомлення у період з 2016 року по 10 листопада 2017 року, з можливістю її вилучення.

Також у кримінальному провадженні фігурує колишній глава Адміністрації президента України й заступник начальника першого управління Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ Сергій Карпушин.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко передав справу про фальсифікації в НАЗК до рук СБУ.

Згодом у Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі пояснили, чому просили передати справу НАЗК до СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: