Справу НАЗК передали з СБУ до Держбюро розслідувань

Читать на русском
Заступник керівника Генпрокуратури виніс постанову про передачу справи Нацагентства з спецслужби в Держбюро розслідувань
Справа НАЗКфото: «Слово і Діло»

Генеральна прокуратура України передала кримінальне провадження про можливі фальсифікації в Національному агентстві з питань запобігання корупції зі Служби безпеки України до Державного бюро розслідувань.

Відповідну постанову виніс перший заступник генерального прокурора Дмитро Сторожук, розповіла журналісту «Слова і Діла» заявник у справі Ганна Соломатіна.

«Більше року розслідували справу в СБУ і ось знову Генеральна прокуратура цю справу передає з СБУ тепер до ДБР. (Постанову) підписав перший заступник Дмитро Сторожук», – повідомила вона.

За словами Соломатіної, вказану постанову перший заступник генпрокурора виніс ще 18 грудня 2018 року.

Як відомо, в цій справі СБУ допитала екс-заступника голови НАЗК Руслана Радецького. Також слідчі спецслужби отримали доступ до інформації за телефонами голови Нацагентства та інших фігурантів.

Нагадаємо, екс-працівниця Нацагентства Соломатіна заявила, що НАЗК і Адміністрація президента фальсифікують результати перевірок декларацій. Пізніше, генпрокурор Юрій Луценко передав справу про фальсифікації в НАЗК в руки СБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: