Корупція в «Укроборонпромі»: суд призначив низку експертиз у «справі Гладковського»

Читать на русском
Столичний райсуд за клопотанням Національного бюро призначив чотири експертизи у справі заволодіння приблизно 250 млн грн держбюджету.
фото: скріншот з відео Bihus.info

Суд за клопотанням Національного антикорупційного бюро призначив 3 товарознавчі і 1 комп'ютерно-технічну експертизи у кримінальному провадженні про можливе заволодіння 250 млн грн компаніями, які пов'язані з сином колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігором та його друзями Віталієм Жуковим, а також Андрієм Рогозою.

Відповідні рішення у липні-серпня ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, НАБУ розслідує факти можливого заволодіння 250 млн грн державних коштів. Як встановлено, організована група у складі Гладковського-молодшого, Рогози та Жукова , яким підконтрольні ТОВ «Оптимумспецдеталь», ТОВ «Фірма «Ренал», із залученням екс-першого заступника секретаря РНБО, посадових осіб Міністерства оборони України, державного концерну «Укроборонпром», державних підприємств «Житомирський бронетанковий завод», «Львівський бронетанковий завод», «Харківський бронетанковий завод», «Київський бронетанковий завод», «Ізюмський приладобудівний завод», «Антонов», Приватне акціонерне товариство «Завод «Кузня на Рибальському» та інших невстановлених наразі фізичних та юридичних осіб заволоділа грошовими коштами державного бюджету та державних підприємств орієнтовно у розмірі 250 млн грн під час виконання договорів про постачання бронетанкового озброєння та техніки на зазначені вище державні підприємства.

Так, детективи встановили, що «Оптимумспецдеталь» поставило держпідприємству «Антонов» прийомопердатчик вартістю 928,7 тисяч. грн з ПДВ; ХБТЗ – дві коробки роздавальні за 397 тис. грн і одну за 450 тис. грн, а також Красилівському агрегатному заводу металеві деталі. У зв'язку з цим у НАБУ просили призначити судово-товарознавчі експертизи з метою встановили ринкову вартість цих поставлених товарів. Суд клопотання задовольнив.

Крім того, детективи просили призначити комп'ютерно-технічну експертизу мобільного телефону iPhone X, який вилучили в особи, яка може бути причетна до справи. Суд клопотання задовольнив і поставив експерту наступні питання для вирішення: чи наявні на телефоні серед наявних або видалених файлів, які містять ключові слова: оптимум; оптімум; обнал; фективн; фиктивн; фіктивн та інші; чи містяться на цих файлах відбитки печаток, штампів, підписів; чи наявні на телефоні месенджери, якщо так, то прошу надати історію повідомлень.

Нагадаємо, 17 липня НАБУ викликало на допит Гладковського. Також детективи викликали його сина, Жукова і Рогозу. Раніше суд залишив заарештованим телефон заступника директора «Укроборонпрому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: