У Києві пройшла перша репетиція Маршу захисників

Читать на русском
У Києві відбулася перша репетиція Маршу захисників України з нагоди Дня Незалежності. Марш пройде окремо від державних заходів.

У Києві відбулася перша репетиція Маршу захисників України з нагоди Дня Незалежності. Марш пройде окремо від державних заходів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє 5 канал.

Замість параду «Хода гідності»: чому Зеленський обрав таку альтернативуЗамість військового параду на День Незалежності в Києві відбудеться Хода гідності з військовими та керівництвом держави.

Свої дії відпрацювали близько 100 осіб — це стюарди, які відповідатимуть за рух учасників ходи.

Очікується, що колону сформують із 20 «коробок» військових, додає телеканал.

Як повідомив у Facebook заступник голови Київської міської спілки ветеранів АТО Антон Колумбет, на репетиції відпрацювали проблемні моменти, візуалізували колони та розмітили інтервали.

Повідомляється, що колона рушить від парку Шевченка об 11:00. Далі через Бессарабську площу вийде до Хрещатику та Майдану Незалежності. Після цього учасники ходи попрямують до Михайлівського собору, де візьмуть участь у молебні.

Марш захисників України на День незалежності в Києві відбудеться окремо від державних заходів. Щоб розмежувати різні події у часі, організатори змістили час початку маршу.

Станом на 12 серпня до участі у Марші захисників зареєструвалися понад 9 тисяч ветеранів з усієї України і невстановлена ​​кількість цивільних.

Волонтери та ветерани запропонували провести альтернативний Марш захисників після того, як президент Володимир Зеленський скасував військовий параду на честь Дня Незалежності.

Ідею параду глава держави назвав «недешевою» і запропонував замість цього виділити 300 млн грн на премії всім українським військовим — від курсантів до офіцерів і бійців, які виконують завдання в зоні ООС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: