У мережі обговорюють рішення Зеленського щодо військового параду на День Незалежності

Читать на русском

Військовий парад на День Незалежності цьогоріч не проводитимуть. Президент Володимир Зеленський анонсував новий формат свята.
Слово і Діло

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на День Незалежності цього року не проводитимуть військовий парад. Замість цього 300 млн грн, які були виділені на його організацію, скерують на премії українським військовим.

«Зазвичай 24 серпня біля нас проходить військовий парад. Такий помпезний і точно не дешевий. Краще ці гроші виділити нашим героям», – сказав Зеленський, зазначивши, що святкування 24 серпня відбудеться в «новому форматі».

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скасування параду.

«Щось і з простими двоходівками у президента проблеми. Ось, зі скасуванням параду – елементарно прикинути реакцію людей не можна було? Що пригадають анонсований переїзд до Українського дому, який у кілька разів дорожчий, не можна було порахувати? І що скасовувати парад в країні, де щороку плачуть, дивлячись на солдатів і техніку, на ветеранів АТО, сотні тисяч людей – це і сухо, і нерозумно? Не можна було скласти два плюс два й зрозуміти, що ці люди проведуть парад самі, без головнокомандувача, й організація такого параду стане, крім іншого, світоглядною акцією протесту, й що ганьба від цього буде на головнокомандувачі?», – написав Євген Кузьменко.

«Зеленський і команда правильно зробили, що скасували парад на День Незалежності. 300 мільйонів гривень не на кілька годин шоу, а преміями військовим. Ви ж усе одно кричали б, що техніка стара, а гроші можна витратити кудись краще. Бачив сценарій на 24 серпня. Народ, буде і цікаво, і почесті віддані, і вам ніхто не заборонить пройтися Майданом і потиснути руки тим, хто захищає країну», – написав Дмитро Раїмов.

«Найкращий парад на День Незалежності – провести Хрещатиком у кайданках колону заарештованих мародерів, які незаконно наживалися на армії, організували відкати, корупційні схеми в оборонці, брали хабарі у військкоматах», – вважає Сергій Наумович.

«Парад не лише метафізично символізує захист нашої держави, а реально нагадує всім українцям про війну. Мовляв, агов, прокиньтеся, ми воюємо за вас і ваші родини, щоб ви могли спокійно спати ночами в ліжку, а не ховатися в підвалі від обстрілів. Ви не цікавитеся війною, але вона цікавиться вами. І це вкрай актуально на тлі того, що українці перестають вважати Росію країною-агресором і втомлюються від війни. Потрібна ін'єкція, щоб зміцнити бойовий дух як цивільних, так і військових під час війни. Крім того, парад є складовою формування в українців почуття гордості за свою армію й власну державу. На параді українці могли б побачити обличчя Героїв, які воюють на Донбасі. Хіба це не важливо?», – вважає Олексій Мінаков.

«Абсолютно правильне рішення. Армія має вчитися воювати, а не займатися муштрою. Єдиний «парад», який сьогодні доречний, – хода ветеранів цієї війни. Зекономлені 300 мільйонів президент пропонує скерувати на потреби військових. Ще раз правильно. Якщо відмовитися від перенесення Офісу президента на Європейку, то цю суму можна подвоїти. А якщо відмахнутися від хотілок Коломойського щодо ПриватБанку, то й збільшити вдесятеро», – написав Юрій Касьянов.

«Військовий парад скасували не через те, що президент Коломойського ватник. Просто лише за два тижні, з 19 червня до 4 липня, рейтинг «Слуги народу» впав більш ніж на 10%. Якщо так піде й далі, замість прогнозованих 50% навіть на дострокових він набере не більш ніж 30. А це вже не більшість. Зеленський стелиться в шпагаті, розриваючись між ватниками й вишиватниками зі свого електорату. Одним він із Канади обіцяє єдину українську державну мову, а іншим наступного ж дня обіцяє російську державну на Донбасі. Скасування параду – курс на ватний електорат. У Коломойського зробили ставки, й тепер основне ядро Зе-виборця – любителі «русского мира» та «Сватів», – написав Сергій Марченко.

Нагадаємо, рішення про скасування параду прокоментував екс-президент Петро Порошенко. На його думку, військовий парад – важлива подія для людей та армії, й скасувати її було недалекоглядно.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: