Параду не буде. Чому Зеленський готує сам собі пастку?

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

** Це дуже суперечливе рішення Зеленського. Вони ступили на крихкий лід. У суспільстві немає консенсусу з приводу того, чи потрібно проводити парад.**

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олег Саакян.

«Насправді, питання стосується не стільки параду, скільки відчуття гідності, безпеки громадян. Це доволі чутливі питання для суспільства. Піар-команда Зеленського обрала далеко не найкращу форму донесення власної позиції», – зазначив Саакян.

За його словами, не була запропонована альтернатива в ціннісному вимырі, тобто щось, що компенсувало б відчуття безпеки суспільства від скасування параду. Натомість запропоновали суто грошове рішення – 300 млн грн підуть військовим.

Відповідно, складається враження, що суспільство спробували купити. Не можна протиставляти ціннісний та ціновий аргументи в таких речах, навіть якщо за цим позитивна мотивація, уточнив він.

У мережі обговорюють рішення Зеленського щодо військового параду на День НезалежностіВійськовий парад на День Незалежності цьогоріч не проводитимуть. Президент Володимир Зеленський анонсував новий формат свята.

«Окрім того, Зеленський лише дедалі більше посилює скепсис частини суспільства щодо його рішучості як головнокомандувача, що під час виборчої кампанії не раз ставилося під сумнів різними образливими мемами, які використовували проти нього. Він грає проти самого себе», – підкреслив політолог.

«Ще один мінус для самого Зеленського полягає в тому, що він наразі чітко потрапляє в стереотип сприйняття Януковича», – додав він.

Політолог нагадав, що Янукович так само в перший рік свого президентства скасував воєнний парад з аргументацією економії коштів.

«Таким чином, він створює собі й потрапляє в пастку Януковича, в сенсі асоціації з його іменем», – наголосив він.

«Тому незалежно від того, чи має рішення має право на існування, чи обидві позиції мають право на життя, саме те, як це було зроблено, дискредитувало ідею параду як такого», – резюмував Олег Саакян.

Як відомо, Володимир Зеленський заявив, що на День Незалежності цього року не проводитимуть військовий парад. Замість цього 300 млн грн, які були виділені на його організацію, скерують на премії українським військовим. Реакція соцмереж на рішення президента – в нашому огляді.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, як змінювалися зарплати та пенсії військовослужбовців за час війни з Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: