Гриневич не виконала обіцянку встановити телескоп в обсерваторії на горі Піп Іван

Читать на русском
Астрономічний телескоп встановлять в обсерваторії на горі Піп Іван приблизно в 2021-му році.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич не виконала обіцянку про те, що в обсерваторії на горі Піп Іван (межа Івано-Франківської області та Закарпаття) буде встановлений астрономічний телескоп.

Гриневич дала таку обіцянку в серпні 2017 року, повідомляє «Слово і Діло».

«Цього року заплановане встановлення метеорологічного обладнання, пізніше й астрономічного телескопа, який працюватиме на об'єкті», – заявив голова МОН.

Які обіцянки міністри мають виконати до осеніВолодимир Омелян обіцяв, що влітку до Одеси зайде WizzAir. Володимир Гройсман до Дня незалежності має відкрити меморіал Героїв Небесної Сотні.

У вересні 2017 року на горі Піп Іван відбулося відкриття першої черги відновленої обсерваторії, де реконструювали рятувальний пост, зміцнили конструкції всередині будівлі. Встановити астрономічний телескоп і метеообладнання планується в травні-червні 2018 року.

У листопаді минулого року в міністерстві повідомили, що зараз здійснюються підготовчі роботи для встановлення телескопа та метеорологічного обладнання на горі. Через місяць стало відомо, що обладнання та телескоп встановлять у 2019 році.

27 липня цього року на горі Піп Іван встановили смарт-датчик погоди для аналізу клімату. Його завданням є аналіз клімату на вершині гори протягом наступних двох років, щоб з'ясувати, який тип астрономічного телескопа потрібно встановити. Сам телескоп встановлять приблизно в 2021 році.

З огляду на те, що Кабінет міністрів скоро піде у відставку, а телескопа все ще немає, Гриневич не виконала обіцянку.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало, які обіцянки міністрів вийшли далеко за період їхніх повноважень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: