Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гриневич пообіцяла, що в обсерваторії на горі Піп Іван встановлять астрономічний телескоп

7 серпня 2017 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич пообіцяла, що в обсерваторії на горі Піп Іван (на межі Івано-Франківщини та Закарпаття) буде встановлено астрономічний телескоп.
Не виконано
Сказано 7 серпня 2017 р.

Джерело

  • http://newsone.ua/ru/grinevich-na-gore-pop-ivan-vosstanovyat-observatoriyu/
  • http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2017/08/07/na-gori-pip-ivan-mayut-vidnoviti-observatoriyu,-adzhe-czej-ob%E2%80%99ekt-e/
  • лист Міністерства освіти і науки України від 7 листопада 2018 року
  • лист міністерства
  • Лист Міністерства освіти і науки України від 6 грудня 2018 року
  • http://observatorium.pnu.edu.ua/post/yakii-teleskop-bude-vstanovleno-na-gori-pip-ivan

Результат

Відповідно до листа Міносвіти від 19 грудня 2017 року, у вересні 2017 року відбулось відкриття першої черги відбудови обсерваторії на горі Піп Іван. Було реконструйовано рятувальний пост, зміцнено конструкції всередині будівлі. Однак, встановити астрономічний телескоп та метеообладнання планується в травні-червні 2018 року.

Відповідно до листа Міносвіти від 7 листопада 2018 року, на сьогодні здійснюються підготовчі заходи для встановлення телескопа та метеорологічного обладнання на горі Піп Іван.

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 6 грудня 2018 року, за інформацією Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, встановлення телескопу та метеорологічного обладнання у астрономо-метеорологічній обсерваторії на горі Піп-Іван заплановано на 2019 рік.

27 липня 2019 року Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника спільно з Варшавським університетом, в рамках реалізації проекту з відновлення колишньої астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван, встановили смарт датчик погоди для аналізу клімату. Завданням смарт датчика погоди є аналіз клімату на вершині гори протягом наступних двох років, аби з’ясувати, який тип астрономічного телескопу потрібно встановити.

Отже, зі слів науковців, астрономічний телескоп буде встановлено приблизно у 2021 році, тому незадовго до відставки уряду обіцянка отримує статус «не виконано».