Гриневич не виконала обіцянку запровадити електронні черги для вступу до першого класу

Читать на русском
Цьогоріч потрапити до першого класу знову можна було шляхом жеребкування, а не в електронній черзі, як обіцяла Лілія Гриневич.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич не виконала обіцянку про те, що на зміну жеребкуванню для вступу до першого класу запровадять електронні черги.

Гриневич дала цю обіцянку в червні 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми з органами місцевого самоврядування створимо електронні реєстри, і в нас не буде жеребкування. Цього року ми не могли цього зробити через брак часу. Але так, як є електронна черга до дошкільних закладів, так буде організований і вступ до першого класу», – заявляла Гриневич.

У травні в міністерстві повідомили, що зарахування до 1-го класу відбувається відповідно до наказу від 16 квітня 2018 року. Він передбачає, що батьки дітей, які претендують на вільні місця в школі, проходять процедуру жеребкування на основі випадкової вибірки, прозорості та відкритості. Жеребкування має проводитися в період із 5 до 10 червня.

З огляду на те, що для зарахування до 1-го класу в червні цього року знову провели жеребкування, Гриневич свою обіцянку провалила.

Нагадаємо, Конституційний суд визнав конституційним закон «Про освіту».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: