Які обіцянки міністри мають виконати до осені

Читать на русском

В Україні відбулися парламентські вибори. Орієнтовно на початку вересня відбудеться засідання нової Верховної ради, після чого поточний склад уряду піде у відставку. Тому часу на виконання обіцянок у міністрів залишилося зовсім небагато. «Слово і Діло» підрахувало, що Кабінет міністрів виконав свою програму на 61% і поліпшити цей показник навряд чи зможе. Але залишилися поточні обіцянки, які реалізувати членам Кабміну цілком під силу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман обіцяв до Дня незалежності, 24 серпня, відкрити меморіал Героїв Небесної Сотні. Наступним кроком після цього має стати відкриття музею Революції Гідності. Крім того, Гройсман обіцяв закласти в проекті державного бюджету на 2020 року 75 млрд грн на ремонт доріг, а також поширення реформи екстреної медичної допомоги на всі області.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич пообіцяла, що з 1 вересня запрацює механізм фінансування навчання дітей, які навчаються в приватних школах. «Якась мінімальна сума грошей, вона йде за дитиною в приватну школу. Ми зараз працюємо над розробкою механізму. Я не знаю, як працюватиме цей механізм, ми працюємо з Міністерством фінансів над тим, яким чином це відбуватиметься. Він запрацює для нового навчального року, який буде в 2019 році», – розповіла міністр.

Створити в Україні Службу психологічної підтримки обіцяла виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун. Станом на липень триває процес створення лінії підтримки з питань запобігання суїцидів і профілактики психічного здоров'я.

Також Супрун іще в квітні дала обіцянку, що між Міністерствами охорони здоров'я України та США буде укладений меморандум про співпрацю. Документ охопить такі сфери: лікування та запобігання онкологічних захворювань, клінічні та наукові дослідження у сфері онкології, загальна вакцинація, вакцинація для профілактики папіломавірусу.

У лютому міністр екології Остап Семерак пообіцяв, що на горі Піп Іван буде створений міжнародний науковий центр, який працюватиме над розвитком транскордонного наукового співробітництва, спрямованого також на стабільний розвиток Карпатського регіону та підвищення рекреаційної привабливості Чорногірського хребта. У міністра є трохи часу до відставки, щоб реалізувати задумане.

Ігорю Жданову потрібно встигнути закупити 9 грифів для жіночої збірної з важкої атлетики. 24 липня в Міністерстві молоді та спорту України повідомили, що замовлення із закупівлі спортивного обладнання зроблене, очікується перерозподіл коштів.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян має місяць, щоб виконати обіцянку про те, що до міжнародного аеропорту Одеси зайде лоукост WizzAir.

Читайте також, які обіцянки до осені повинні виконати президент Володимир Зеленський і мери обласних центрів.

Нагадаємо, раніше ми проаналізували топ виконаних і провалених обіцянок уряду Володимира Гройсмана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: