На скандальному 210-ому окрузі змінився переможець: ЦВК встановила остаточні результати

Читать на русском
ЦВК України встановила результати позачергових виборів народних депутатів в ОВО № 210. 16 серпня після перерви Комісія продовжила свою роботу в режимі засідання.

Центральна виборча комісія встановила остаточні результати позачергових парламентських виборів в окрузі №210. Народним депутатом обрано самовисуванця Бориса Приходька.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ЦВК.

ЦВК визнала недійсним голосування на одній із дільниць 210-го округуЗокрема, недійсними результати голосування визнані на виборчій дільниці, яка розташована в с. Часнівці Козелецького району.

Як повідомляє прес-служба комісії, сьогодні на засіданні ЦВК прийняла постанову «Про факти порушення виборчого законодавства окружною виборчою комісією з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 210 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року».

Також під час засідання на підставі протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців в ОВО № 210, зокрема уточнених, а також протоколів окружної виборчої комісії ОВО № 210 комісія встановила підсумки голосування в цьому окрузі, про що склала відповідний протокол.

Таким чином, ЦВК визнала обраним народним депутатом самовисуванця Бориса Приходька.

Як відомо, на окрузі №210 самовисуванець Коровченко перемагав іншого самовисуванця Бориса Приходька на 98 голосів. Однак Центрвиборчком зобов’язав перерахувати голоси на цьому окрузі, а згодом зобов’язав ОВК перевірити повторний підрахунок голосів.

Нагадаємо, 16 серпня біля будівлі окружної комісії №210 зібралися молодики у масках, на поверх, де засідала комісія, кинули димову шашку.

Пізніше стало відомо, що ЦВК припинила повноваження окружної комісії №210, бо вона не надала протокол з результатами голосування до 12:00 16 серпня, як вимагала ЦВК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: