Суд задовільнив позов кандидата в нардепи з Чернігівщини щодо перерахунку голосів

Читать на русском

Шостий апеляційний адмінсуд розглянув позов кандидата в народні депутати у 210 виборчому окрузі (Чернігівська область) Бориса Приходька до окружної виборчої комісії округу.

Як пише «Слово і Діло», напередодні пізно увечері суд вирішив апеляційну скаргу кандидата в депутати задовільнити.

Як відомо, згідно з даними ЦВК на цьому окрузі з перевагою у 153 голоси перемогу здобув кандидат в депутати Сергій Коровченко.

Рішенням суду таку ухвалу ОВК скасовано.

Судом встановлено:

  • визнати протиправну бездіяльність ОВК 210 щодо не складання протоколів про повторний перерахунок голосів на окремих дільницях;

  • визнати протиправні дії ОВК 210 які полягають у проведенні повторного перерахунку голосів виборців на окремих дільницях;

  • визнано протиправним та скасовано рішення ОВК 210 про визнання голосування на окремій дільниці не дійсним.

Нагадаємо, судове засідання було призначено 28 липня на 18 годину. За даними офіційного сайту суду, позов розглядали судді Володимир Кузьменко, Олена Ганечко та Олена Губська.

Як повідомляло видання «Українська правда», саме суддя Ганечко нібито відпустила з-під арешту пасинка олігарха Дмитра Фірташа Сергія Калиновського, який, заінформацією Генеральної прокуратури України, обвинувачувався в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень та вчиненні порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб.

Суддя Олена Губська, за даними Громадської ради доброчесності, не відповідає посаді судді Верховного суду.

За даними Центральної виборчої комісії, після обробки 100% протоколів, перемогу в окрузі здобув самовисуванець Сергій Коровченко, за нього проголосували 16 448 виборців (21,28%). Другим став самовисуванець Борис Приходько, якого підтримали 16 295 виборців (21,09%).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: