На Чернігівщині кандидат в нардепи судиться з 210-ю ОВК

Читать на русском
Чернігівський окружний адмніністративний суд оголосив перерву у розгляді позову кандидата у депутати за 210 виборчим округом Бориса Приходька.

Чернігівський окружний адмніністративний суд оголосив перерву у розгляді позову кандидата у депутати за 210 виборчим округом Бориса Приходька, який охоплює Прилуки, Прилуцький, Бобровицький та Козелецький райони.

Як повідомляє «Слово і Діло», Приходько оскаржує дії окружної виборчої комісії та вимагає перерахунку голосів.

Перед початком засідання біля будівлі суду зібралися люди із плакатами в руках вимагаючи перерахунку голосів.

Кандидат в нардепи Борис Приходько судиться з 210-ю ОВКUA: ЧЕРНІГІВ

«Ми хочемо дибитися справедливості, щоб наші голоси не пропали, хочемо щоб правильно порахували бюлетені», - заявила одна з активісток.

Кандидат у депутати Борис Приходько також був присутній на мітингу. Під час спілкування з активістами він висловив подяку за підтримку.

За словами Приходька він подав позов, бо ОВК працювала із порушеннями: «Була оголошена перерва з 23 на 24 число, з 12 ночі до 11 ранку. За цей час ми зафіксували порушення, втручання у систему Вибори. Я особисто дивлюся на сайт ЦВК о 10 годині, змінюються результати, де обраховано 100 %. Ситуація - яким чином, якщо з 12 ночі до 11 ранку перерва, в 10 вони змінилися?».

На саме судове засідання Борис Приходько не пішов. Там його інтереси представляє адвокат Микола Торбєєв. Він каже, що у суді оскаржують дії, бездіяльність та рішення 210 ОВК.

«Наша комплексна мета - це здійснити повторний перерахунок голосів виборців, тому що у нас є всі підстави вважати, що за рахунок масових фальсифікацій, фактично порушень, викривлено дійсний результат голосування».

В Україні відбулися дострокові вибори до Ради: цифри та фактиНа виборах 2019 року було зафіксовано більш ніж 2 тисячі порушень, а на станції в Антарктиді українці підтримали Голос.

Голова 210 ОВК Оксана Соколовська бере участь у засіданні через відеозвязок, каже позовних вимог не визнає .

«Комісія у повному обсязі дотримувалася вимог визначених законом», - заявила вона.

Ще одна сторона процесу - кандидат у депутати Сергій Коровченко. Він за результатами обробки протоколів ОВК набрав на 153 голоси більше і переміг у 210 окрузі.

Після кількагодинного засідання колегія судів ухвалює рішення витребувати у відповідача раніше вказані обговорені докази, у зв’язку з чим оголошує перерву.

Згідно з даними Центральної виборчої комісії, після обробки 100% протоколів, перемогу в окрузі здобув самовисуванець Сергій Коровченко, за нього проголосували 16 448 виборців (21,28%). Другим став самовисуванець Борис Приходько, якого підтримали 16 295 виборців (21,09%).

Нагадаємо, ЦВК прийняла протоколи з мокрими печатками від 41 ОВК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: