ЦВК розпустила комісію на 210-му окрузі

Читать на русском
Зазначено, що повноваження ОВК ОВО номер 210 про встановлення підсумків голосування в цьому окрузі на позачергових виборах нардепів здійснюватиме Центральна виборча комісія.

Центральна виборча комісія розпустила окружну виборчу комісію на 210-му окрузі.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК у своєму Facebook, пише «Слово і Діло».

У ЦВК наголосили, що ОВК так і не подала уточнений протокол до 12:00.

ЦВК не змогла вчасно оголосити результати виборів: чи будуть наслідкиЦВК 5 серпня повинна була оголосити остаточні результати виборів до Верховної Ради. Однак, через численні факти фальсифікацій на дільницях та судові позови члени комісії не встигли цього зробити.

«ОВК ОВО № 210 має була скласти відповідний протокол про підсумки голосування в цьому окрузі з поміткою «уточнений» і транспортувати його до ЦВК не пізніше 12:00 16 серпня 2019 року. Однак це рішення комісії зазначеної ОВК виконано не було», - сказано в повідомленні.

«ЦВК встановила грубе порушення зазначеної окружною виборчою комісією Конституції і законів України... і достроково припинила повноваження всього її складу», - інформують в Центрвиборчкомі.

Зазначено, що повноваження ОВК ОВО №210 про встановлення підсумків голосування в цьому окрузі на позачергових виборах нардепів здійснюватиме Центральна виборча комісія.

«Разом із тим комісія прийняла рішення звернутися до Національної поліції України для забезпечення схоронності виборчої документації зазначеної ОВК до формування її нового складу і реагування згідно із законом», - додали в ЦВК.

Нагадаємо, сьогодні, 16 серпня, згідно з постановою Шостого апеляційного адміністративного суду, виборча комісія 210-го округу в Прилуках повинна була розглянути питання про внесення змін до встановлених підсумків голосування в одномандатному виборчому окрузі, скласти протокол з позначкою «Уточнений» і транспортувати його в ЦВК не пізніше 12:00 16 серпня 2019. Раніше ми писали, що переможець на 210 окрузі може змінитися.

Пізніше під будівлею 210 округу почалося протистояння. На один з поверхів будівлі, де знаходиться окружна виборча комісія, кинули димову шашку, щоб «викурити» опонентів і отримати доступ до бюлетенів.

Раніше ЦВК зареєструвала ще 57 нардепів.

Також нагадаємо, ЦВК прийняла протокол про голосування в останньому мажоритарному окрузі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: