Скандальний округ №210 досі не передав протоколи ЦВК

Читать на русском
ЦВК вимагає від ОВК на 210-му окрузі надати уточнений протокол не пізніше 12 години п'ятниці, 16 серпня.

Центральна виборча комісія вимагає протокол від ОВК на окрузі №210 у Чернігівській області до 12:00 16 серпня.

Про це повідомила прес-служба ЦВК у четвер, 15 серпня, пише «Слово і Діло».

«За наявною в ЦВК інформацією, постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 14 серпня 2019 року, яка набула законної сили, залишено без змін рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 10 серпня щодо визнання протиправними дій ОВК №210 щодо складання протоколу цієї комісії з позначкою «уточнений», складеного нею 6 серпня, і зобов'язало цю ОВК визнати недійсним голосування на виборчій дільниці № 740243», - сказано в повідомленні.

ЦВК 15 серпня прийняла протокольне рішення, яким зобов'язала цю ОВК внести зміни до встановлених підсумків голосування в окрузі, з урахуванням цього судового рішення.

Комісія повинна передати в ЦВК уточнений протокол не пізніше 12:00 п'ятниці, 16 серпня.

Згідно з даними на сайті ЦВК, переможцем в мажоритарному окрузі №210 визнаний самовисуванець Сергій Коровченко - 21,24% голосів виборців. Його найближчий суперник - самовисуванець Борис Приходько - відстав лише на 101 голос.

Раніше стало відомо, що в одномандатному виборчому окрузі №210 окружна виборча комісія не встигла перерахувати голоси й оголосити переможця у відведений для цього виборчим законом термін - до 5 серпня. Тоді ЦВК констатувала неможливість встановлення результатів у цьому окрузі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: