Підозрюваного у вбивстві Гандзюк затримали за кордоном і відпустили

Читать на русском
Адвокат Андрій Мурашкін заявив, що підозрюваного у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна затримали за кордоном і відпустили.

Адвокат Андрій Мурашкін заявив, що підозрюваного у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна затримали за кордоном і відпустили.

Про це адвокат написав у своєму Facebook, передає «Слово і Діло».

За його словами, поліція затримала Левіна ще минулого тижня. Він був затриманий поліцією однієї з країн ЄС у рамках договору про надання правової допомоги по Україні.

«Відразу ж після затримання Левіна генеральний прокурор Луценко заявив про те, що до кінця тижня Мангер буде пред'явлено звинувачення і справа буде передана до суду. У свою чергу, Олексій Левін після затримання, заявив про політичне переслідування в Україні і попросив надати йому статус біженця. Левін був допитаний і, згідно з практикою країни, в якій його затримали, невідкладно направлений для проходження поліграфа ... поліграф підтвердив, що все сказане Левіним є чистою правдою, ніякого відношення до нападу на Катерину він не має », - написав Мурашкін.

Адвокат підкреслив, що після цього європейські правоохоронці дозволили українським колегам провести бесіду з Левіним і запропонували подати запит на його екстрадицію.

«Однак, поговоривши з Левіним, українська СБУ повідомила, що не подаватиме документи на його екстрадицію - без пояснення причин. У результаті, сторона, котра його затримала, була змушена відпустити Олексія на свободу», - наголошується в повідомленні.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що СБУ приховала матеріали по справі Гандзюк.

Також нагадаємо, вироки фігурантам у справі Гандзюк набули чинності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: