Справа Гандзюк: ГПУ уклала угоду з Павловським

Читать на русском
Генеральна прокуратура уклала угоду з підозрюваним в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігорем Павловським і направила до суду обвинувальний акт.

Генеральна прокуратура уклала угоду з підозрюваним в організації вбивства Катерини Гандзюк Ігорем Павловським і направила до суду обвинувальний акт. Його більше не вважають можливим організатором.

Про це повідомив батько Катерини Гандзюк Віктор на своїй сторінці в Facebook в понеділок, 5 серпня, пише «Слово і Діло».

Вбивство Гандзюк: що відомо в річницю нападу на активісткуРік тому в Херсоні скоїли напад на активістку Катерину Гандзюк. Вона померла за кілька місяців після цього. Зібрали все, що відомо про її справу.

«Є інформація, що прокуратура збирається затвердити угоду з Собакою (прізвисько Павловського) без моєї згоди. І провести суд по ньому нишком. Мені прокуратура ніякої угоди не показує і взагалі інформація по Павловському для мене і мого адвоката закрита. У Херсонському суді дізнався, що справу передали до Приморського суду Одеси за клопотанням Верховного Суду», - написав батько вбитої активістки.

Віктор Гандзюк обурився, що правоохоронці вважають Павловського не організатором нападу на дочку, а тільки особою, яка замовчував інформацію про злочин.

З прокуратурою зв'язалося Громадське, і там підтвердили інформацію про укладення угоди.

«Павловський звинувачується за ч. 1 ст. 396 КК України в заздалегідь не обіцяному приховуванні тяжкого злочину. Обвинувальний акт направлено до суду з угодою про визнання винуватості», - повідомила прокурор у справі Вікторія Калита.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до трьох місяців, обмеження волі до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. Судове засідання по ймовірному твердженням угоди відбудеться в Приморському суді Одеси. Дата засідання ще не призначена.

Нагадаємо, що сьогодні вирок п'ятьом фігурантам у справі про вбивство Гандзюк набув чинності.

Також нагадаємо, батько Гандзюк розповів про зустріч із Зеленським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: