Спроба номер два: у Холодницького знову знайшли прослушку

Читать на русском
Холодницький підтвердив інформацію про нове прослуховування в його відомстві та натякнув, що за цим може стояти НАБУ.

Управління держохорони виявило кабель для прослуховування, який з будівлі «Охмадиту» прокладали до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як пише «Слово і Діло», про це УП повідомили джерела в правоохоронних органах, а згодом цю інформацію підтвердив і керівник САП Назар Холодницький.

Корупція серед топ-чиновників: чи потрібне НАБУ право на прослуховуванняНАБУ вкотре наголошує на наданні права на прослуховування, але Мін'юст категорично проти. Чи є необхідність надавати Бюро такі повноваження, розбирались експерти.

Джерело додало, що на місці події працює кіберполіція.

«Удошники виявили прокладання кабелю від приміщення «Охмадиту» в напрямку САП. На іншому кінці кабелю був зачинений кабінет. Поліція вскрила. Там сейф, з якого виходять кабелі», - зазначив співрозмовник.

У свою чергу Назар Холодницький підтвердив цю інформацію та натякнув, що за цим може стояти НАБУ.

«Це правда, можу сказати, що відбуваються слідчі дії», - зазначив він.

«Поруч з САП зараз стоїть мікроавтобус «Форд» з людьми всередині, вони не представляються, закрилися в авто. За нашою інформацією, схоже, що номери авто зареєстровані на НАБУ», - підсумував Холодницький.

Керівник САП з цього приводу звернувся до СБУ.

Холодницькому готували підозру за матеріалами прослуховування – ЗМІДжерела преси в правоохоронних органах повідомили, що раніше в Генпрокуратурі готували підозру очільнику САП.

Нагадаємо, у березні з'ясувалося, що в кабінеті глави САП Холодницького була встановлена «прослушка». Її встановили на початку лютого, а виявили 6 березня.

Пізніше стало відомо, що справу стосовно Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

Згодом НАБУ опублікувало фрагменти записаних розмов керівника САП Холодницького. 30 березня генпрокурор Юрій Луценко попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути зняття з посади керівника САП Холодницького.

У травні Холодницький заявив, що написав 16 сторінок пояснень на скарги НАБУ і ГПУ.

26 липня Комісія прокурорів вирішила накласти на Холодницького стягнення у вигляді догани.

16 серпня Луценко підписав догану Холодницькому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: