СБУ розслідує можливе незаконне використання НАБУ прослуховування САП

Читать на русском
В українській спецслужбі розслідують справу щодо можливого ​​незаконного прослуховування Національним бюро антикорупційного прокурора.

Служба безпеки України розслідує можливе незаконне використання працівниками Національного антикорупційного бюро пристрою прослуховування щодо прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це йдеться в ухвалі Шевченківського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначається в клопотанні, Головним слідчим управлінням СБУ здійснюється досудове розслідування за фактами можливого незаконного використання НАБУ елементів прослуховування (ч. 1 ст. 359 КК України). Слідчий СБУ в документі вказував, що 19 вересня під час огляду території й будівлі САП були виявлені технічні засоби, зовні схожі на спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації.

У зв'язку з цим слідчий спецслужби просив суд призначити експерту, на вирішення якої поставити наступні питання: чи належать вилучені предмети до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації; чи працездатні вони; чи можливе здійснення негласного отримання інформації з їх використанням; яке функціональне призначення цих засобів та чи містять вони інформацію, якщо так, то яку саме. Суддя клопотання задовольнив і доручив проведення експертизи Українському науково-дослідному інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ.

Нагадаємо, охорона керівника САП Назара Холодницького неподалік від прокуратури знайшла елементи прослуховування. У НАБУ спростували інформацію про прослуховування Холодницького. Своєю чергою в САП заявили, що знайшли на території прокуратури незаконно встановлені засоби прослуховування. Щоправда, пізніше генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що санкціонував проведення негласних слідчих (розшукових) дій щодо одного з прокурорів САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: