«Газова справа Дубневичів»: суд залишив заарештованими вилучені кошти

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для скасування арешт з коштів, вилучених у газовій справі членів парламенту.

Суд залишив заарештованими 77 395 доларів, 2400 євро та 320 польських злотих Юрія Депаса, директора агропромислового підприємства «Львівське», кінцевими бенефіціарами котрого є брати-народні депутати Ярослав і Богдан Дубневичі, у межах кримінального провадження про заволодіння природнім газом НАК «Нафтогаз Україна» вартістю понад 1,4 млрд грн.

Таке рішення 1 серпня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Букіна за результатами розгляду клопотання адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, слідчі Служби безпеки України 19 серпня 2016 року провели обшук в офісі агропромислового підприємства «Львівське» в кабінеті директора Депаса, в ході якого з сейфу було вилучено ці кошти. Рішенням суду на гроші накладено арешт. Водночас, за словами адвоката, директор підприємства «Львівське» не є підозрюваним чи обвинуваченим у цій справі, а вищевказані кошти не мають і не можуть мати значення речового доказу. Захисник додав, що гроші належать заявнику на праві приватної власності.

Вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні. Вона вказала, що арешт на майно було накладено з огляду на те, що воно відповідає усім критеріям, визначеним у статті 98 КПК України, для речових доказів, а також з метою запобігання відчуження вказаного майна. При цьому, було встановлено належні правові підстави, передбачені ч. 2 ст. 170 КПК України для накладення арешту на майно, зокрема, з метою забезпечення збереження речових доказів. Тому, на думку судді, арешт на гроші накладено обґрунтовано і на даний час у ньому потреба не відпала.

Нагадаємо, суд залишив заарештованими рахунки фірми у «газовій справі Дубневичів». Також суд продовжив обов'язки підозрюваним у цьому розслідуванні. Раніше суд продовжив обов'язки фіндиректору «Енергії».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: