Суд закрив провадження за позовом Дубневичів до управителя ТЕЦ

Читать на русском
Одна з фірм братів-членів Верховної Ради подала позов до управителя теплоелектроцентралі у Львівській області, проте суд закрив провадження за ним.

Суд закрив провадження за позовом компанії «Енергія-Новий Розділ», кінцевими бенефіціарами якої є брати-народні депутати Богдан і Ярослав Дубневичі, до управителя Новороздільської ТЕЦ «Гарант Енерго М» за дозвіл користуватися нерухомим та рухомим майном теплоелектроцентралі.

Таке рішення 26 червня ухвалив Господарський суд Львівської області, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, фірма «Енергія-Новий Розділ» подала позов до «Гарант Енерго М» про усунення перешкод у здійсненні користування нерухомим та рухомим майном Новороздільської ТЕЦ, у тому числі газотурбінними установками.

Рішенням суду від 1 квітня провадження за позовом відкрито. Водночас фірмою «Енергія-Новий Розділ» подано заяву про забезпечення позову, однак 2 травня суддя відмовив у її задоволенні. Також суд вирішив залучити до справи Національне антикорупційне бюро та Національне агентство України з менеджменту та розшуку активів (АРМА). Вже 26 червня суд вирішив закрити провадження за позовом.

Як вказав суддя, фірма «Енергія-Новий Розділ» навіть якщо її власності порушене у кримінальному провадженні, але компанія не є учасником кримінального провадження, то вона має право на звернення з клопотанням про скасування арешту та вирішення інших питань, які безпосередньо стосуються її прав, обов'язків чи законних інтересів, у порядку, передбаченому КПК України. До того ж, вказівка у позові на положення цивільного законодавства, якими регулюється захист права власності, не змінює суті та змісту спірних правовідносин, оскільки правовідносини між сторонами не мають господарського характеру та не виникли у зв'язку із здійсненням сторонами господарської діяльності, а є такими, що виникли у зв'язку із вчиненням органом досудового розслідування процесуальних дій в межах кримінального провадження.

Як відомо, суд наклав арешт на Новороздільську та Новояворівську ТЕЦ братів Дубневичів у справі розкрадання газу НАК «Нафтогаз України» на 1,4 млрд грн. Також суд постановив передати їх в управління АРМА. Пізніше, Нацагентство знайшло управителів для цих ТЕЦ.

Нагадаємо, НАБУ закінчило розслідувати «газову справу Дубневичів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: