Обласну лікарню «надурили» майже на 200 тис. грн

Читать на русском
Державна аудиторська служба провела фінансовий аудит діяльності Знам'янської обласної бальнеологічної лікарні.
Знам'янська обласна бальнеологічна лікарня

Два підрядники під час виконання робіт із капітального ремонту в Знам'янській обласній бальнеологічній лікарні встановили 3 кондиціонери іншої дешевшої марки, а ніж ті, що передбачалась договором, а отже лікарня понесла збитків на майже 200 тисяч гривень.

Про це йдеться в результатах державного фінансового аудиту діяльності вказаної лікарні за період 2015-2018 років, який оприлюднила експертна організація StateWatch в рамках проекту «Громадський контроль над бюджетними витратами медичних інститутів», повідомляє «Слово і Діло».

Згодом, по цьому факту було відкрито кримінальне провадження. Згідно з ухвали Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області, в якому зараз розглядається справа за фактом незаконного використання майже 300 тисяч гривень, такі дії керівника Знам’янської лікарні та підрядників, що виконували роботи, призвели до збитків державі у розмірі 180 тисяч гривень.

Крім того, в ухвалі суду зазначено про те що директор Знам’янської лікарні знав, що в лікарні було встановлено інші кондиціонери, а отже це є доказом прямого умислу у вчиненні даного правопорушення.

Що стосується самих підрядників, то вони також викликають питання. В тій же ухвалі суду зазначено, що компанії, які встановлювали кондиціонери мають ознаки фіктивності та керуються підставними особами, що може свідчити про намагання уникнути кримінальної відповідальності.

Таким чином, аудитори прийшли до невтішних результатів про те, що у зв’язку з відсутністю контролю з боку керівництва за виконанням робіт та витрачанням бюджетних коштів, призвело до їх незаконного використання на загальну суму у майже 300 тисяч гривень.

Нагадаємо, аудит встановив, що лікарні Ужгорода недоотримали 400 тис. грн від оренди. Також, за результатами аудиту було встановлено, що на станціях переливання крові на Волині неефективно витратили державні кошти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: