Волинські санаторії неефективно використали майже 300 тис. грн

Читать на русском
Державна аудиторська служба провела фінансовий аудит Волинських санаторіїв на предмет виконання бюджетної програми спрямованої на забезпечення санаторно-курортною допомогою населення.
санаторій «Згорани»

Внаслідок ухвалених неефективних управлінських рішень, лікувальними санаторіями Волинської області було неефективно витрачено майже 300 тисяч гривень.

Про це йдеться в результатах державного фінансового аудиту виконання бюджетної програми спрямованої на забезпечення санаторно-курортною допомогою населення Управлінням охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації за період з 2015-2018 роки, який оприлюднила експертна організація StateWatch в межах проекту «Громадський контроль над бюджетними витратами медичних інститутів», повідомляє «Слово і Діло».

Учасниками аудиту стали два санаторії: Волинський обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Згорани» та Волинський обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих в селищі Колки.

В ході проведення аудиту встановлено, що при завантаженості санаторіїв на 60-70%, працівникам, задіяним безпосередньо до надання послуг, за рішенням керівників закладів, встановлювались надбавки до 50% від посадового окладу.

У зв’язку з вищевказаним, потреба санаторіїв у придбанні продуктів харчування, матеріалів і меблів, проведення ремонтних робіт та оплату послуг, крім комунальних, була найменш забезпечена, що не дало змоги санаторіям належно харчувати осіб, які проходили санаторно-курортне лікування.

Таким чином, внаслідок прийняття керівниками закладів про встановлення надбавок працівникам, при невиконанні збільшеного обсягу робіт з надання послуг, не дотримано режиму економії коштів на ці видатки, що призвело до неефективного їх використання на загальну суму 275 тис. грн.

Нагадаємо, Вінницький лікувальний центр недоотримав 2,5 млн грн. Раніше державний лікувальний санаторій втратив понад млн грн прибутку. Також аудитори встановили, що у львівських будинках дитини неефективно витратили понад 2,5 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: