Лікарні Ужгорода недоотримали 400 тис. грн від оренди

Читать на русском
Міська рада Ужгорода провела фінансовий аудит лікарських закладів на предмет виконання бюджетних програм.

За результатами аудиту, що проводився у Відділі охорони здоров'я Ужгородської міської ради, було встановлено, що внаслідок прийнятих неефективних управлінських рішень, лікувальними закладами міста, впродовж 2017-2018 років упущено можливу вигоду на понад 400 тисяч гривень.

Про це йдеться в результатах державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм Відділом охорони здоров'я Ужгородської міськради за період з 2017-2019 роки, який оприлюднила експертна організація StateWatch в межах проекту «Громадський контроль над бюджетними витратами медичних інститутів», повідомляє «Слово і Діло».

В ході проведення аудиту встановлено, що лікувальні заклади Ужгороду віддавали в оренду власні нежитлові приміщення дешевше за ринкову ціну в два, чи навіть в чотири рази.

За умови надання впродовж 2017-2018 років в оренду майна по вищій вартості, установи б отримали надходжень на суму 407 тис. грн. Зокрема, Ужгородська дитяча клінічна лікарня отримала б коштів у розмірі 140 тис. грн, Ужгородський пологовий будинок – 187 тис. грн, а Ужгородський центр первинної медико-санітарної допомоги – 80 тис. грн.

Таким чином, не належна організація роботи лікувально-профілактичних закладів щодо вишукування додаткових надходжень фінансових ресурсів призвела до втрати ними доходів та додаткового навантаження на бюджет міста Ужгород.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало обіцянки політичних партій на виборах-2019 щодо медицини. Раніше комітет Верховної Ради підтримав законопроект про легалізацію медичного канабісу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: