Вінницький лікувальний центр недоотримав 2,5 млн грн

Читать на русском
Державна аудиторська служба провела фінансовий аудит комунального лікарського закладу на предмет ефективності використання коштів та майна підприємства.
Міський лікувально-діагностичний центр Вінниці

«Міський лікувально-діагностичний центр» міста Вінниці впродовж 2015-2017 років упустив можливу вигоду на понад 2,5 млн грн внаслідок застосування неринкових тарифів не медичні послуги.

Про це йдеться в результатах державного фінансового аудиту діяльності комунального підприємства за період з 2015-2018 роки, який оприлюднила експертна організаціям StateWatch в межах проекту «Громадський контроль над бюджетними витратами медичних інститутів», повідомляє «Слово і Діло».

В ході проведення аудиту було встановлено, що при наданні медичних послуг із проведення обов’язкових медичних оглядів працівників певних категорій, в період з 2015 по 2017 роки підприємство користувалось тарифами встановленими ще у 2009 році.

Так, до прикладу, вартість послуги із проведення медогляду лікарем-терапевтом до 2017 року становила 5, 63 грн. А після 2017 року – 20,98 грн, тобто на 272% більше.

Таким чином, аудитори дійшли до висновку, що протягом 2015-2017 років тарифи на медичні послуги, що надавались підприємством не відповідали фактичній собівартості надаваних послуг. Таким чином, підприємством за 3 роки втрачено можливість отримання додаткових надходжень на суму 2,53 млн грн.

Нагадаємо, державний лікувальний санаторій втратив понад млн грн прибутку. Раніше стало відомо, що у львівських будинках дитини неефективно витратили понад 2,5 млн грн. Також Кіровоградську обласну лікарню «обдурили» майже на 200 тис. грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: