З партії Смешка вигнали заступника голови та кількох членів

Читать на русском
У заяві сказано, що виключені члени партії здійснювали спроби психологічного тиску на нинішнє керівництво політсили.

З партії «Сила і честь» Ігоря Смешка виключили першого заступника Олександра Кіхтенка та низку керівників регіональних відділень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба партії.

«За дії, що дискредитують партію та спрямовані на її розкол», – ідеться у повідомленні.

На думку політради партії, кілька її членів намагалися чинити психологічний тиск на керівництво партії і здійснити «рейдерське захоплення» контролю над нею, у зв'язку з можливістю отримання партією державного фінансування за результатами виборів 2019 року.

В результаті, з партії виключили:

першого заступника голови партії Олександра Кіхтенка; члена політради партії Михайла Нечипорука; члена політради партії Юрія Черкасова; члена контрольно-ревізійної комісії партії Юрія Ляховського; голови правління дніпропетровської обласної організації партії Володимира Фастова; голови правління херсонської обласної організації партії Олександра Вітковського; голови правління чернігівської обласної організації партії Валерія Безкровного; голови правління харківської обласної організації партії Геннадія Крутова.

Згідно з повідомленням, цих людей звинуватили в розповсюдженні в ЗМІ на дострокових парламентських виборах «маніпулятивної і неправдивої інформації» про партію, а також у тому, що вони нібито мали «особисті амбіції і меркантильні інтереси». «Своєю діяльністю вони зробили все можливе, щоб знизити її рейтинг і підтримку виборців», - йдеться в заяві.

На позачергових виборах Верховної Ради за партію Сила і честь проголосували 3,82% виборців або трохи більше півмільйона людей.

Раніше повідомлялося, що партії, які набрали на виборах більш як 2%, отримають державне фінансування на свою діяльність і повинні звітувати про використання цих коштів. Зокрема, Сила і честь - 54 мільйони гривень щороку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: