Незаконно засудженого в Криму політв'язня Стешенка звільнили

Читать на русском
Українського політв'язня Олександра Стешенка, незаконно затриманого в окупованому Криму в 2018 році, достроково звільнили від відбування покарання, встановленого окупаційним судом.

Українського політв'язня Олександра Стешенка, незаконно затриманого в окупованому Криму в 2018 році, достроково звільнили від відбування покарання, встановленого окупаційним судом.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив постійний представник президента в Криму Антон Кориневич.

За його словами, російська влада застосувала до українця умовно-дострокове звільнення.

Кориневич додав, що умовно-дострокове звільнення Стешенка «не говорить про потепління у питаннях звільнення українських заручників Росією взагалі».

За словами брата політв'язня Євгена Панова Ігоря Котельянця, Стешенко наразі перебуває в Харкові.

«Сашка відпустили по УДО. До останнього здавалося, що окупанти передумають та дадуть задню… Мінус один політв'язень Кремля у списку Сенцова», — заявив він.

Нагадаємо, що в 2018 році ФСБ РФ заявила про викриття в Криму екстремістської групи, нібито створеної помічником народного депутата України Мустафи Джемілєва Ерролом Велієвим за вказівкою лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

ФСБ заявляє, що «до складу групи, сформованої в Харкові, крім Велієва увійшли колишні спортсмени-боксери Олександр Третьяков і Олександр Стешенко». Останнього затримали 11 квітня 2018 року під час в'їзду на територію окупованого Криму. З тих пір місцезнаходження українця було невідомо.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомив, що російські силовики силою і тортурами вибили зізнання у Стешенка.

Окупаційний суд визнав Стешенка винним у підпалі будинку російського муфтія Криму Еміралі Аблаєва та засудив його до двох років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: