МЗС вимагає від Росії повідомити причини затримання Стешенка

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України направило ноту Російській Федерації з вимогою озвучити причини затримання українця Олександра Стешенка.

Міністерство закордонних справ України направило ноту Російській Федерації з вимогою озвучити причини затримання українця Олександра Стешенка.

Про це повідомила прес-секретар МЗС Мар'яна Беца в Twitter, передає «Слово і Діло».

Утримання українських політв’язнів: як путінський режим перевершив часи «застою»?Президент РФ розгляне помилування Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Як утримують українських політв’язнів, міркували експерти.

«У зв'язку із затриманням Олександра Стешенка при в'їзді до окупованого Криму направили ноту РФ з вимогою повідомити причини затримання та місце його перебування», – написала вона.

Нагадаємо, на адміністративному кордоні з окупованим Кримом силовики РФ затримали харків'янина Олександра Стешенка. Востаннє Олександр вийшов на зв'язок вранці 11 квітня: зателефонував матері й повідомив, що «прикордонники» РФ на Чонгарі засумнівалися в його схожості з фото в паспорті.

Є інформація, що водій таксі чекав його на кордоні близько 4 годин, після чого до водія вийшов співробітник силових структур РФ, забрав речі з машини й сказав йому більше не чекати.

Наразі місцеперебувування Стешенка невідоме, а ФСБ спростовує його затримання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: