У Криму українця Стешенка засудили на два роки

Читать на русском
Українця Олександра Стешенка, визнаного винним у підпалі будинку муфтія Криму Еміралі Аблаєва, засудили до двох років колонії-поселення.

Центральний районний суд Сімферополя засудив до двох років колонії-поселення громадянина України Олександра Стешенка, визнаного винним у підпалі будинку муфтія Криму Еміралі Аблаєва.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на прес-службу регіонального управління ФСБ Росії повідомляє в середу, 22 серпня, «Інтерфакс».

МЗС вимагає від Росії повідомити причини затримання СтешенкаМіністерство закордонних справ України направило ноту Російській Федерації з вимогою озвучити причини затримання українця Олександра Стешенка.

Зазначено, що під час слідства Стешенко визнав свою провину. Він просив про особливий порядок розгляду справи, тому щодо нього припинили кримінальне переслідування в зв'язку з нібито участю в екстремістському співтоваристві. Водночас справи щодо двох інших учасників злочину виділені в окреме провадження.

Нагадаємо, про нібито викриття «екстремістської групи», створеної за вказівкою помічника депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва за вказівкою лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який перебуває в розшуку, ФСБ відзвітувала в травні.

Зазначалося, що в створене в Харкові «угруповання», крім Велієва, увійшли боксери О. Стешенко та А. Третьяков. Вони мали проводити атаки на «проросійськи налаштованих» кримських татар, а також нагнітати «міжнаціональну напруженість». За кожну операцію їм, за даними ФСБ, обіцяли платити по $500.

Стешенка затримали на адмінкордоні з Кримом 12 квітня.

Першу атаку учасники групи нібито здійснили в січні: за допомогою пляшок із запалювальною сумішшю вони підпалили будинок муфтія Криму Еміралі Аблаєва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: