Помпео заявив про необхідність повернення Криму

Читать на русском
Держсекретар США Майк Помпео у ході розмови з неурядовою організацією Економічний клуб Вашингтона заявив, що окупований РФ Крим повинен повернутися в склад України.

Держсекретар США Майк Помпео у ході розмови з неурядовою організацією «Економічний клуб Вашингтона» заявив, що окупований РФ Крим повинен повернутися в склад України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на стенограму бесіди, опубліковану на сайті Держдепу.

«Позиція США - це неприйнятно. Крим має повернутися», - заявив Помпео, відповідаючи на питання, чи вважає він, що півострів вже не повернеться до складу України.

Крім того, Помпео висловив сподівання, що президент України Володимир Зеленський представить інший "набір ідей» з приводу війни на Донбасі.

«Вони все ще борються... Це дуже реально», - зазначив держсекретар.

Нагадаємо, Північноатлантична рада НАТО у своїй заяві закликав Росію повернути Крим Україні. У документі Альянсу присвяченому п'ятиріччю незаконної анексії Криму говорилося, що «п'ять років тому РФ застосувала силу проти України, щоб незаконно анексувати Крим. Це порушення суверенітету і територіальної цілісності України є серйозним порушенням міжнародного права і серйозним викликом євроатлантичної безпеки».

Також високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини заявила, що ЄС залишиться незмінним у своїй політиці невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: