У Росії почалася зустріч Путіна та Помпео

Читать на русском
Президент РФ висловив держсекретареві США надію на відновлення російсько-американських відносин.

У Сочі ввечері у вівторок, 14 травня, почалася зустріч держсекретаря США Майка Помпео із президентом Росії Володимиром Путіним.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС.

Перед початком переговорів Путін сказав Помпео, що Росія хотіла би «відновити відносини" зі США «в повноформатному обсязі».

«Як ви знаєте, зовсім недавно, кілька днів тому, я мав задоволення розмовляти із президентом Сполучених Штатів по телефону, у мене склалося враження, що президент налаштований на відновлення російсько-американських зв'язків, контактів, на вирішення спільно питань, які представляють для нас взаємний інтерес», - сказав Путін.

Він також зазначив, що розслідування щодо можливого впливу Росії на вибори президента США стало причиною погіршення міждержавних зв'язків.

«Сподіваюся, що сьогодні ситуація змінюється», - сказав він.

Серед спільних позицій Путін назвав збереження стратегічної стабільності, нерозповсюдження зброї масового знищення, вирішення регіональних криз, боротьбу з організованою злочинністю, боротьбу за вирішення екологічних проблем, питання бідності, а також інші питання сучасності і проблеми економічного характеру.

Путін додав, що Росія і США можуть вести діалог із питань стабільності на ринках енергоресурсів.

«Ми знаємо, що Сполучені Штати стають і вже стали найбільшим виробником нафти. І в цьому сенсі у нас є, про що говорити з точки зору стабільності на світових енергетичних ринках», - сказав Путін.

Президент РФ зазначив, що, крім питання забезпечення стабільності на світовому енергетичному ринку, є й інші напрями можливої ​​взаємодії у сфері економіки.

Як повідомлялося, перед переговорами з Путіним Помпео зустрівся з Лавровим. В ході зустрічі вони, зокрема, обговорили Україну та Венесуелу.

Нагадаємо, сьогодні держсекретар США Майкл Помпео прилетів до Росії. Це його перший візит у РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: