ДБР розслідує можливу провокацію хабара судді ОАСК

Читать на русском
Новостворений правоохоронний орган розслідує можливу провокацію збоку працівників спецслужби щодо судді столичного адмінсуду.

Державне бюро розслідувань проводить досудове слідство за фактом можливої провокації Службою безпеки України до одержання хабара суддею Окружного адміністративного суду міста Києва Оленою Власенковою.

Про це йдеться в рішенні Печерського районного суду міста Києва від 25 червня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, СБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили на одержанні неправомірної вигоди суддю Власенкову. За версією слідства, вона вимагала в одного з учасників судового розгляду неправомірну вигоду у розмірі 10 000 доларів за ухвалення рішення на його користь. Її затримали 10 травня під час отримання першого «траншу» в сумі 2000 доларів. Пізніше суд обрав їй запобіжний захід у вигляді застави в 140 тис. грн.

Саму справу передали розслідувати Національному антикорупційному бюро. Однак, на думку Власенкової, працівники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ провели щодо неї провокацію підкупу. Так вони нібито підбурювали її до прийняття та отримання неправомірної вигоди, щоб потім викрити її на одержанні хабара, чим на її думку, вчинили правопорушення, передбачене частиною 2 статті 370 Кримінального кодексу України.

У зв'язку з цим Держбюро розслідувань просило суд надати тимчасовий доступ до документів справи Власенкової, яка зберігається у САП. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу судді ОАСК. Пізніше, САП направила до суду обвинувальний акт щодо Власенкової.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: