НАБУ допитало суддю ОАСК про позов до Козьякова

Читать на русском
Суддя столичного адмінсуду поскаржився на можливе втручання в його роботу детективами Національного бюро.

Детективи Національного антикорупційного бюро допитали суддю Окружного адміністративного суду міста Києва Ігоря Качура у кримінальному провадженні про можливе зловживання службовим становищем головою Державної судової адміністрації України Зеновієм Холоднюком при винесенні наказу.

Про це йдеться в повідомленні судді до Вищої ради правосуддя про втручання у діяльність від 12 липня, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, суддя Качур 3 липня був допитаний у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення за частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем). За словами судді, ця справа була відкрита НАБУ за заявою громадської організації щодо винесення наказу голови ДСА Холоднюком від 6 травня про призначення Сергія Остапця членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на чотири роки. Водночас наказом було припинено повноваження Станіслава Щотки як члена ВККС за квотою ДСА.

Паралельно, як вказав суддя ОАСК, ним розглядається позов громадських організацій «Український суспільний-правовий рух: демократія через право» і «Громадська рада міжнародних експертів» до голови ВККС Сергія Козьякова, голови ДСА. Цим позовом ГО просять визнати протиправною бездіяльність Козьякова щодо неналежного здійснення повноважень з організації роботи та неналежного здійснення загального керівництва ВККС з 5 грудня 2018 року, а також визнати у нього відсутність повноважень члена ВККС з цієї ж дати. Таким чином, Качур вважає, що на нього намагаються тиснути.

Нагадаємо, НАБУ відкрило справу щодо суддів ОАСК з приводу позову власників аеропорту «Одеса» про заборону управління Національним агентством з розшуку та менеджменту активів. Раніше Національне бюро також порушило провадження щодо суддів ОАСК, які задовольнили позов колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова про встановлення повноважень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: