Кличко звернувся до НАБУ через заяву Богдана

Читать на русском
Мер Києва просить перевірити слова глави Офісу президента про те, що йому нібито пропонували 20 мільйонів доларів хабара в інтересах Кличка.

Мер Києва Віталій Кличко звернувся у Національне антикорупційне бюро України через заяву голови Офісу Президента Андрія Богдана.

Як пише «Слово і Діло», про це мер Києва повідомив у четвер, 1 серпня, на своїй сторінці у Facebook.

Боротьба за столицю: чим завершиться конфлікт Богдана з КличкомАндрій Богдан заявив, що мер Києва втратив контроль над столицею, й звинуватив його в причетності до корупційних схем. Кличко назвав заяви Богдана байками зі склепу.

Він зазначив, що 30 липня 2019 року на прес-конференції Богдан заявив представникам ЗМІ, що йому в розмові пропонували хабар в 20 мільйонів доларів. І нібито ця розмова проводилася в інтересах мера Києва.

«Друзі! Я звернувся в НАБУ, щоб там відкрили кримінальне провадження за заявою керівника Офісу Президента Андрія Богдана про пропозицію йому якимись особами хабара», - написав Кличко.

За його словами, якщо і були якісь звернення, то потрібно встановлювати, хто звертався, від чийого імені і з якою пропозицією. Мер столиці заявив, що не давав нікому повноважень на такі переговори. А такі заяви глави Офісу президента, за словами Кличка, повинні бути перевірені в рамках досудового розслідування.

«Сподіваюся, що пан Богдан сприятиме розслідуванню. Якщо, звичайно, керівник Офісу Президента України сказав журналістам правду», - зазначив Кличко.

Він також додав, що вимагатиме від Богдана перепрошень за поширення недостовірної інформації, якщо його слова не підтвердяться.

Раніше глава Офісу президента Андрій Богдан заявляв, що мер Києва Віталій Кличко не контролює ситуацію в місті і змушений домовлятися з «наглядачами».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: