Гройсман розповів, коли Кабмін розгляне звільнення Кличка

Читать на русском
За його словами, відповідно до Конституції всі голови обласних держадміністрацій складають свої повноваження перед новообраним президентом.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів України розгляне питання про погодження звільнення Віталія Кличка, голови Київської міської державної адміністрації, на найближчому засіданні.

Про це він заявив в ефірі Радіо НВ, пише «Слово і Діло».

У Зеленського хочуть звільнити Кличка. Чому та хто ще під загрозою відставки?Глава Офісу президента Андрій Богдан надіслав до Кабміну прохання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

За його словами, відповідно до Конституції всі голови обласних держадміністрацій складають свої повноваження перед новообраним президентом.

«Історія проходить абсолютно логічно... Так чи інакше, він складає свої повноваження, а далі питання призначення, призначить президент Кличка або не призначить. Я не можу сказати, я на цю тему з президентом не говорив», - заявив прем'єр.

Крім цього Гройсман додав, що питання про погодження звільнення Кличка буде винесено на найближче засідання уряду для розгляду.

«Це повноваження президента. Я не заважав попередньому президенту призначати голів адміністрацій, і не буду заважати президенту чинному», - запевнив він.

Відзначимо, раніше глава Офісу президента України Андрій Богдан заявив, що Кабінет міністрів незабаром має розглянути питання звільнення голови Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо також, Кличко разом з братом подав до суду на 1+1.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: