У Зеленського не виключають перепризначення Кличка

Читать на русском
Керівник Офісу президента України Андрій Богдан заявив про наявність декількох кандидатур на посаду глави Київської міської державної адміністрації.

Віталій Кличко може бути перепризначений головою Київської міської адміністрації.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив глава офісу президента Андрій Богдан під час брифінгу.

У Зеленського хочуть звільнити Кличка. Чому та хто ще під загрозою відставки?Глава Офісу президента Андрій Богдан надіслав до Кабміну прохання про звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Відповідаючи на питання про те, чи є у Віталія Кличка шанс знову очолити КМДА, Андрій Богдан відповів, що рішення буде ухвалювати президент Володимир Зеленський.

«На сьогодні є кілька кандидатур. Однак це політичне рішення, політична відповідальність президента, коли ним буде ухвалено рішення. Кличко також один з кандидатів, оскільки він відома публічна особа. І якщо народ і влада побачать, що змінилася справа в Києві, він може бути перепризначений», - зазначив Богдан.

Богдан нагадав, що після інавгурації Порошенка указом президента України Кличко був призначений головою Київської міськадміністрації. Він був призначений за поданням КМУ відповідно до статті 118 Конституції і статті 8 Закону України «Про місцеві державні адміністрації».

«Стаття 118 Конституції України говорить, що глава державної адміністрації призначається і звільняється президентом за поданням КМУ. Вони призначаються на термін повноважень президента. Відповідно Кличко, згідно із законодавством, був призначений і складає всі повноваження, як і всі глави адміністрацій, перед новообраним президентом. Однак, на жаль, подання про звільнення Кличка не надходили. Тому мною було написано нагадування з посиланням на ті ж статті про звільнення Кличка», - підкреслив Богдан.

Офіс президента звернувся до Кабінету міністрів з проханням внести подання на звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка. Після цього глава уряду Володимир Гройсман заявив, що Кабмін розгляне питання про погодження звільнення Кличко на найближчому засіданні.

Додамо також, Державне бюро розслідувань викликало на допит мера Києва Віталія Кличка. Однак, він на нього не з'явився.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: