САП передала справу судді з Волині до поліції

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи передали справу волинської судді щодо одержання неправомірної вигоди до місцевої поліції.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала кримінальне провадження за підозрою судді Шацького районного суду Волинської області Наталії Сушик в отриманні неправомірної вигоди до Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Про це йдеться в ухвалі слідчої судді Солом'янського районного суду міста Києва Вікторії Жовноватюк від 8 липня, повідомляє «Слово і Діло».

У рішенні Сушик просила повернути їй 10 тисяч доларів, які були вилучені під час обшуку і на які було рішенням суду накладено арешт. На обґрунтування скарги вона вказала, що провадження за її підозрою 8 лютого було закрито. Водночас від НАБУ і САП до суду надійшло постанова та повідомлення, що у справі було змінено підслідність за Главком Нацполіції у Волинській області.

Вивчивши скаргу, суддя відмовила в її задоволенні. Вона вказала, що оскільки підслідність кримінального провадження змінена за Главком Нацполіції у Волинській області, що знаходиться поза межами територіальної юрисдикції Солом`янського суду Києва, а відтак слідчий суддя не знаходить правових підстав для розгляду даного клопотання по суті та відповідно його задоволення.

Нагадаємо, востаннє суд продовжував обов'язки судді Сушик у грудні 2018 року. Раніше суд зобов'язав НАБУ повернути вилучені речі в справі колишнього заступника мера Луцька. Також суд наклав арешт на його землю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: