Суд залишив заарештованими рахунки фірми Дубневичів

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив у задоволенні клопотання представника фірми членів парламенту про зняття арешту зі своїх рахунків.

Суд залишив заарештованими гроші в межах суми 804,9 млн грн на рахунках компанії «Енергія-Новий Розділ», кінцевими бенефіціарами якої є народні депутати-брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Таке рішення 18 червня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд наклав арешт на грошові кошти в межах суми 804,9 млн грн на рахунках фірми «Енергія-Новий Розділ» в Ощадбанку, Індустріалбанку, Укргазбанку, Альфа-Банку, Українському будівельно-інвестиційному банку, ПриватБанку, в банку «Фінансова Ініціатива» і банку «Український капітал».

Не погодившись з таким рішенням, адвокат в інтересах компанії «Енергія-Новий Розділ» подав клопотання про зняття арешту. На його думку, судом накладено арешт лише на Новороздільську ТЕЦ та її передано в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів, а не все підприємство, а тому в арешті коштів компанії відсутня необхідність.

За словами адвоката, арешт був накладений на рахунки підприємства із забороною здійснення видаткових операцій, що позбавило можливості компанії сплачувати обов'язкові платежі до державного бюджету, сплачувати зарплатню та інше, що повністю заблокувало діяльність ТОВ «Енергія-Новий Розділ».

Вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні.

Нагадаємо, суд залишив заарештованою частку Дубневичів у Новояворівській ТЕЦ. Раніше суд знову відмовив у знятті арешту з Новояворівської ТЕЦ. Також НАБУ проводило обшук на Новояворівській ТЕЦ у справі про ухилення від податків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: